Hangi Marka Omega-3'ü Tercih Etmeliyim?



    Sağlığına düşkün bir çoğumuzun merak ettiği konulardan birisi de En İyi Omega 3 hangisi ? 

 Sağlıklı  bir beden için gerekli olan besin maddelerinin en önemlilerinden biri, yağ asitleridir. Bu besin maddeleri, her bir hücremizi saran  hücre zarının büyük bir kısmını oluşturmak da dâhil olmak üzere, birçok fonksiyonu sağlar. Bunlar aynı zamanda vücut tarafından, iç organlarımızı desteklemek, korumak ve sıcak tutmak için kullanılan vücut yağlarının oluşumunda ana yapı taşları olarak kullanılır.


BALIK YAĞI İLE OMEGA-3 AYNI ŞEY MİDİR?

     Gündelik yaşamda ağız alışkanlığı olarak “Omega-3” yerine “Balı Yağı”  tabirini kullanırız. Pe ki Balık yağı ile Omega-3 aynı şey midir?

Kullandığımız tüm Balık yağı  kapsüllerinde de Omega-3 yağ asitleri var. Ama balık yağı ile Omega-3 aynı şey değildir. Bizim için önemli olan saf Omega-3(EPA/DHA) miktarıdır.
    Bunun için bir Omega-3 ürünü satın alırken kapsül içindeki balık yağının miktarına değil, saf Omega-3 yağ asitlerinin( DHA ve EPA’nın )miktarına bakmalıdır.




   Aşağıdaki tabloda gerek internetten gerekse eczanelerden temin edebileceğimiz 8 farklı Omega-3 markasının EPA/DHA değerlerini ve diğer bazı özelliklerini görebilirsiniz. Elbette ülkemizde satılan tüm markalar bunlardan ibaret değil, ben sadece 8 tanesini karşılaştırma tablosuna aldım.





IFOS: Omega-3 içerikli ürünleri Dünya Sağlık Örgütü ( WHO ) ve Beslenme Konseyi ( CRN ) tarafından belirlenmiş test kriterlerine göre kurşun, arsenik, kadmiyum, cıva gibi ağır metaller ve poliklorobifenil, dioksin gibi kimyasal atık içerikleri açısından test eden bağımsız bir programdır.

FDA: Amerika Birleşik Devletleri Sağlık Bakanlığı onayı


Kullanımla alakalı tecrübe ve yorumlarınızı blogda paylaşırsanız memnun olurum.

Sağlıkla kalın...

Yorumlar

  1. Merhaba Omega3 konusunda en önemli tercihim küçük balıklardan yapılan ve tamamen balık jelatini ile kaplı bir omega 3 bu konudada denediklerim içinden İsveçte üretimi yapılan oriflame omega 3 gnc ve daha bir çok markanın omega 3 içeriğini okuduğumda balık jelatini olmadığını ve büyük balıklardan yapıldığını okuyorum. Lütfen bu konuda Orifalme Omega 3 hakkında bilgi alınız eğer isterseniz mail atarsanız detayları gönderebilirim. cenova35@hotmail.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder