Karaciğer Temizliği İçin KIRMIZI PANCAR




  •  Kırmızı pancar, içerdiği vitamin ve mineraller bakımından adeta bir enerji deposudur.

  •  Sağlığa en yararlı besinlerden biri olan ve A, B, C, P vitaminleri içeren kırmızı pancar mineraller bakımından da çok zengindir. Fosfor, demir, magnezyum, potasyum, çinko ve kalsiyum deposudur.

  •  Kırmızı Pancar yüksek oranlarda demir içerdiğinden demir eksikliğine bağlı kansızlık için bulunmaz nimetlerden biridir.

  •  Kırmızı pancar içerisinde bulunan diğer bazı bileşikler ise demir emilimi arttırarak kansızlığa karşı mücadele etmektedir.

  •  Karaciğer için çok faydalı bir besindir. Karaciğerin yenilenmesi için yardımcı olur. Aynı zamanda saç dökülmeleri, sedef, egzema, ürtiker, kurdeşen, vücut kaşıntıları gibi sorunlar için harika bir sebzedir.

  •  Kırmızı pancar sizi kalp hastalıklarından korur.

  •  Tüm sindirim sisteminiz açısından da çok önemli faydaları vardır. Mide ve bağırsaklarınızı güçlendirir. Hazmı kolaylaştırır, kabızlığı yok eder ve mide ağrısı ve ekşime sorunlarını anında giderir.

  •  İltihap sökücü olan, diyabet gibi hastalıkların iyileşme sürecine katkı sağlayan pancar, sindirimi düzenler, kilo vermeye yardımcıdır, kansere karşı koruyucudur, hücre detoksuna yardımcıdır ve afrodizyak etkisinden dolayı, cinsel açıdan da sağlıklıdır.

  •  Pancar suyu içmek, beyin için gerekli olan osijenasyon olayının gerçekleşmesini destekler. Bu nedenle pancar, özellikle, yaşlı yetişkinlerde, bunama olayının gelişmesini önlemektedir.


PANCARLARIN FAYDALARI



1..Kan Basıncını düşürür.
2..Dayanıklılığınızı Artırır.
3..İnflamasyonla savaşır.
4..Anti-Kanser Özelliği vardır.
5..Kemik kuvvetini arttırır.
6..Alzheimer hastalığına karşı savaşır.
7..Antikorların ve beyaz kan hücrelerinin üretimini uyararak
8..Bağışıklık sistemini güçlendirir.
9..Karaciğer için muhteşem tonik, Kan İçin Arındırıcı olarak çalışır.
10..Pancar zihinsel sağlığınıza yardımcı olur.
11..Pancar mide asidi test cihazı olarak kullanılır.
12..Pancar yüksek bir enerji kaynağıdır.

UYARI 
Diyabet ( Şeker ) hastaları , Glisemik indeksi 64 olan pancarı dikkatli tüketmelidir. Aşırı tüketimde , Kırmızı pancar , Oksalik asit içeriği nedeniyle böbrek taşı oluşturma riski taşımaktadır.


Kaynak = Prof Dr Gülay Hergenç
Araştırma = Cumhur Canverenler

Yorumlar