Bir Şifa Kaynağı : ZERDEÇAL

             Çok eski yıllardan bu yana şifa kaynağı olarak kullanılmakta olan zerdeçal; kolon kanseri, meme kanseri ile cilt kanserinin ve prostat kanserinin önlenmesinde önemli rol oynamaktadır. İçeriğinde yer alan kurkumin ayrıca kansere yakalanan kişilerde kanser hücrelerinin yayılmasını da geciktirmektedir. İlerleyen yaş ile birlikte gelen bunama ve alzheimera yakalanma riskini büyük oranda azaltmaktadır. Antibakteriyel özelliği sayesinde haricen uygulanarak cilt üzerindeki yaraların tedavi edilmesinde etkilidir. Antioksidan etkisi sayesinde vücutta biriken zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar. Kanı temizleyerek damar tıkanıklığını engeller. Kalp rahatsızlığı riskini azaltır.
Zerdeçalın Kanser Tedavisine Faydaları: Amansız bir hastalık olarak görülen kanserin doğal yollar ile tedavi edilmesi aşamasında ilk akla gelen zerdeçaldır. Kanserli hücreler ile mücadele ederek hücre yenilenmesini hızlı bir şekilde destekleyen zerdeçal prostat kanseri, kolon kanseri, meme kanseri gibi ülkemizde de sık sık görülmekte olan kanser türleri ile mücadele edilmesini sağlayan en etkili ve en doğal yöntemlerden birisidir.
Zerdeçal Romatizma Ağrılarını Giderir:Zerdeçal, antienflamatuar özellikleri yardımıyla osteoartrit ve romatoid arterit sorunlarını giderebilir. Buna ek olarak, zerdeçalın antioksidan özelliği  hücrelere zarar veren serbest radikalleri yok eder. Bunun yanında hafif eklem ağrılarına, romatizma ağrılarına ve iltihaplara iyi gelir, ağrıları giderebilir.
Zerdeçal Diyabeti Dengeler: Zerdeçal orta düzey diyabet sorunların giderir, insülin görevi gördüğü için  kan şekerini sağlıklı bir seviyede tutar. Bir başka önemli yararı ise tip 2 diyabetin başlamasını önleyebilir.
Zerdeçal Kolesterol Seviyesini Dengeler: Araştırmalar gıda olarak zerdeçalın kolesterol seviyesini dengelediğini ortaya koymuştur.
Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: Vücudun bağışıklık sistemini uyaran yardımcı lipopolisakkarit olarak bilinen bir madde içerir. Bu madde bakterilere, iltihap ve  serbest radikallere karşı etkilidir. Eğer bir soğuk, öksürük veya grip sorununuz var ise ılık bir bardak süte bir çay kaşığı zerdeçal tozu karıştırın ve için. Bu kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.
Zerdeçal Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: Zerdeçal doğal bir antiseptik ve antibakteriyel madde olarak değerlendirilebilir ve etkili bir dezenfekte aracı olarak kullanılabilmektedir. Kesik ve yanık yaralarının üzerine zerdeçal tozu serperek mikrop kapmasını engelleyebilir ve daha hızlı iyileşmesini sağlayabilirsiniz.
Zerdeçal Kilo Vermeye Yardımcı Olur: Zerdeçal tozu ideal vücut ağırlığının korunması için çok faydalı olabilir. Obezite ve diğer kilo ilgili hastalıkları tedavi amaçlı olarak zerdeçal çayı kullanılabilir. Yemek esnasından bir çay kaşığı zerdeçal tozu tüketmek yeterli olacaktır.
Zerdeçal Alzheimer Hastalığı Önleyebilir: Bir beyin hastalığı olan alzheimer hastalığını giderebilir. Beyinde oksijen artışını hızlandırarak hastalığın ilerlemesini yavaşlatabilir hatta durdurabilir.
Zerdeçal  Sindirim Sistemi Sağlığını Korur: Safra kesesine inanılmaz faydaları vardır, şişkinlik ve gaz sorunlarını giderebilir. Çiğ bir şekilde zerdeçal tüketimi sindirim sistemi sorunlarının ortadan kalkmasına yardımcı olabilir.
Karaciğer Hastalıklarına İyi Gelir: Vücutta bulunan toksinlerin temizlenmesine yardımcı olur. Zerdeçal aynı zamanda kan dolaşımını hızlandırarak vücut ısısının korunmasını sağlar, bünyenin daha hızlı temizlenmesine yardımcı olur.

Zerdeçal Çayının Hazırlanışı:


Malzemeler

  • 1 çay kaşığı kadar zerdeçal
  • 4 su bardağı kadar su
  • 1 çay kaşığı kadar bal
  • Taze limon suyu
  • 1 çay kaşığı kadar rendelenmiş zencefil

Hazırlanışı

  1. İlk olarak dört bardak suyu bir tencerenin içinde kaynatın.
  2. Sonrasında tencerenin içine bir çay kaşığı kadar zerdeçalı ilave edin ve kaynatmaya devam edin.
  3. Bu şekilde zerdeçalı yaklaşık on dakika ya da on beş dakika civarında kaynatın.
  4. Ardından zerdeçalı bir süzgeç yardımı ile süzün.
  5. Süzülen çayın içine bal, limon suyu ve rendelenmiş zencefil tozunu da ilave edip tüketin.

Yorumlar